Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Proso je dragoceno in vsestransko luščeno žito. Pripravljena kot krema z lanenim oljem je okusen namaz. Čudovito polnilo, ki ga lahko uporabite tudi za pripravo polnjenih jajčk.
Proso operemo in zavremo z dvojno količino vode. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo 10 minut. Pokrijte in po vrenju pustite stati še 5 minut. Proso dobi kašasto konsistenco.
Čebulo sesekljamo in 3/4 čemaža narežemo na trakove. Nato čebulo prepražimo z olivnim oljem in dvema žlicama vode.
Ko je čebula prosojna, potresemo papriko, kumino in poper.
Dve tretjini prosa zmešamo s praženo čebulo, gorčico in kisom ter zmešamo v mešalniku do kremastega.
Smetano zmešamo s preostalim kuhanim prosom, čemažem in lanenim oljem. Solimo po okusu. Namaz, shranjen v zaprtem kozarcu, bo uporaben 3 do 5 dni.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.