Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Uporabite ricotto pri sobni temperaturi. Dodamo sladkor, sok in lupinico limone ter dobro premešamo.
Stepemo smetano.
Rikoto damo v skledo in premešamo. V mešanico rikote počasi in previdno vmešamo smetano z želatino, ki smo jo predhodno namočili v mrzli vodi.
Zmes vlijemo v majhne posode in ohladimo v hladilniku.
V 2 posodi z debelimi stenami damo nekaj sladkorja.
V eni od ponv sladkorju dodamo sesekljano sveže sadje.
Karameliziranemu sladkorju v drugi ponvi dodamo gozdne jagode in jih ob nenehnem mešanju pustimo cvrčati. Dodajte nekaj balzamičnega kisa iz črnega ribeza.
Skledo za ricotto vzamemo iz hladilnika, na mousse položimo karamelizirano sadje in pokapamo s pistacijevim oljem. Po želji postrežemo s stepeno smetano.
Če uporabljate smetano z visoko vsebnostjo maščob, želatine ne potrebujete.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.