Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Najpreprostejše torte so pogosto najboljše. Ta crumble s slivami bo po zaslugi makovega semena in sadnega jabolčnega balzamičnega kisa nepozaben za vse.
Slive operemo, izkoščičimo in narežemo na četrtine.
Slivove rezine damo v pekač velikosti 20x30 cm, potresemo s cimetom in dvema žlicama sladkorja.
V posodo za mešanje damo moko, ovsene kosmiče, 50 g sladkorja, mak in moko iz tigrovih oreščkov ter zgnetemo skupaj z makovim oljem, da nastanejo drobtine. Drobtine potresemo po slivah in jih nato pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno 15-20 minut, dokler drobtine niso zlato rjave barve.
Zaužijte toplo. Vsako porcijo pokapajte z 1 do 2 žlički kreme iz jabolčnega balzamičnega kisa.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.