Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Brstični ohrovt na zelenjavnem oddelku ni samo za ogled – vzemite ga s seboj domov in iz njega naredite jesensko solato. Ali ste vedeli, da je brstični ohrovt najbolj okusen, ko je pečen? V tem receptu so okusi poudarjeni s posebnim prelivom.
Brstični ohrovt operemo, odstranimo poškodovane liste in prerežemo na pol. Solimo, popramo, začinimo z mletim cimetom in zmešamo z dvema žlicama repičnega olja.
Položimo na pekač in pečemo v pečici pri 180 stopinjah do zlato rjave barve.
Marelični kis skupaj z lanenim oljem in oljem črne kumine, gorčico in medom dajte v manjši kozarec, ki ga je mogoče zapreti. Kozarec zaprite in dobro pretresite, da se sestavine emulgirajo.
Pomarančo olupimo in filirajmo.
Pečen brstični ohrovt zmešamo s pomarančnimi fileji in prelivom.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.