Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Inki so kvinojo častili kot čudežno rastlino.Zrnja kvinoje so izjemno zdrava, saj vsebujejo bistveno več beljakovin kot običajne vrste žit. Naš recept za solato iz kvinoje s peso je primer, kako enostavno je narediti hranljivo solato.
Peso olupimo, damo v pečico, začinimo s ščepcem soli in dodamo dve žlici vode. Zaprite in pecite v pečici pri 170 stopinjah 30 minut. Ko je pripravljena, jo ohladimo in narežemo na manjše kose.
Kvinojo speremo v vroči vodi in kuhamo v slani vodi 13-15 minut, odcedimo in pustimo, da se ohladi.
Feto (ali kozji sir) narežite na majhne kocke.
Balzamični kis iz črnega ribeza nalijte v tesno zaprt kozarec, dodajte ščepec soli in počakajte, da se kristalčki soli raztopijo.
Dodamo ščepec mlete paprike in na koncu pistacijevo olje. Temeljito pretresite.
V posodo za mešanje damo peso, kvinojo, feto in solato, dodamo preliv in premešamo.
Namesto mešane solate uporabite otroško špinačo.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.