Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Porabo zelenjave lahko bistveno povečamo, če namesto rezancev za špagete uporabimo spirale iz bučk. Špageti iz bučk s pestom so zdrav obrok z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in jih lahko jeste kot predjed ali kot glavno jed.
Orehe damo v blender in drobno zmeljemo.
Dodamo peteršilj, orehovo olje, sol, majhen strok česna, limonino lupinico in sok.
Mešajte, dokler pesto ne postane kremast.
Bučke operemo in s posebnim zelenjavnim rezalom narežemo na špagete. Če nimate zelenjavnega spiralizatorja, bučke na tanko narežite po dolžini in nato na tanke trakove, da ustvarite špagete. Zelenjavo blanširajte 15 sekund, jo odstranite in takoj odcedite. Postrezite s pestom in sesekljanim čilijem.
Če pesto pripravljamo v mešalniku, so potrebne količine, navedene v receptu, da dobimo pravo konsistenco. Manjšo količino lahko pripravimo v možnarju. Končni pesto hranimo v zaprtem kozarcu v hladilniku 1 do 2 tedna. Glede na vaš okus lahko dodate 15 g parmezana.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.