Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ena izmed najbolj priljubljenih spomladanskih jedi iz špargljev je kremna juha. Tukaj jo pripravimo s suhim belim vinom in smetano ter pred serviranjem začinimo z visokokakovostnim hladno stiskanim ričkovim oljem, bogatim z omega-3.
Krompir olupimo, narežemo na majhne kocke in prepražimo na 2 žlicah repičnega olja, da postane prosojen. Nato razgladimo s 500 ml vode in 100 ml belega vina, solimo, popramo in kuhamo do konca.
Medtem šparglje operemo in jim odrežemo vrhove. So mehki in jih lahko uporabite v solati.
Preostale šparglje narežite na koščke in dodajte v osnovo, ko je krompir pečen. Kuhajte 5 do 6 minut.
Na koncu juho zmiksamo do gladkega in jo obogatimo s smetano.
Odrežite konice špargljev in jih blanširajte v vroči vodi. Nato jih posušite v hladni vodi. Za serviranje špargljevo juho okrasite s špargljevimi konicami, koščki parmezana in hladno stiskanim ričkovim oljem.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.