Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Šparglji na žaru so odlična predjed. Serrano šunka in poseben preliv z oljem pinjol naredita šparglje nekaj prav posebnega.
Šparglje operemo in osušimo. Prelomite enega po enega na sredini. Zgornji del špargljev je mehak in se lahko uporabi v solati.
Šparglje pražimo v 1 žlici olja oljne repice 4 do 5 minut.
Za preliv damo kis v tesno zaprt kozarec s ščepcem soli. Počakajte, da se sol raztopi v kisu. Nato dodajte olja, poper in drobno sesekljana zelišča, zaprite kozarec in stresajte, dokler preliv ne postane kremaste konsistence.
V suhi ponvi popečemo pinjole.
Za serviranje prelijte šparglje na žaru s prelivom, potresite s popečenimi pinjolami in na vrhu dodajte 2-3 rezine Serrana.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.