Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Nenadoma so na vratih gostje - zdaj pa hitro pričarajte nekaj neverjetno okusnega! Ta mlačen jetrni sendvič s hruškami navduši vse, ki ga poskusijo. Kombinacija kislega, sladkega in grenkega okusa je preprosto odlična. Tipična jesenska poslastica za goste.
Piščančja jetra očistimo in narežemo na tanke rezine. Solimo, popramo, začinimo s timijanom in mariniramo v gorčici. Pustite počivati pri sobni temperaturi 20 minut.
Hruške operemo, razpolovimo, odstranimo sredico in narežemo na 8 rezin.
V ponvi segrejemo repično olje, dodamo sladkor in pustimo, da se sladkor stopi. Zdaj na vrh položite rezine hrušk in jih kuhajte 2 do 3 minute. Medtem enkrat ali dvakrat obrnite.
Ko je pripravljeno, odstavimo in v isti ponvi pražimo jetrne rezine 2 do 3 minute. Pazite, da ne izsušite jeter. Nato odložite.
Jabolčno balzamično kremo in orehovo olje prelijemo s pečenim sokom, ki ostane v ponvi in je ohlajen na 50-60 stopinj.
Nekaj omake pokapajte na popečen kruh ali bageto, nato pa nanjo izmenično položite rezine jeter in hrušk. S preostalo omako namažemo tudi sendviče. Zaužijte toplo.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.