Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Karamelizirajte med. Ravno prav je, ko se speni in obarva svetlo rjavo barvo. Med na majhnem ognju počasi karamelizirajte, nenehno mešajte.
Slive operemo in prepolovimo. Dodamo dve žlici balzamičnega kisa črnega ribeza in v vročo karamelo zmešamo z ingverjem, ki smo ga drobno narezali na trakove ali kocke. Karamelo odstavimo z ognja in vmešamo dve žlici makovega olja.
Postrezite z drobno sesekljanim čilijem in vanilijevim sladoledom. Okrasite z žličko modrega maka in listi mete. Enakomerno potresemo.
Za karamelizacijo uporabite posodo za kuhanje z debelim dnom, kot je enolončnica ali ponev, saj tako enakomerno porazdelite toploto in zmanjšate verjetnost, da se karamela zažge. Kuhamo na majhnem ognju, nenehno mešamo.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.