Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Posebne priložnosti zahtevajo posebno hrano. Ta kitajska piščančja solata s pečenimi Won Tan trakovi postane nekaj prav posebnega s prelivom iz hladno stiskanih visokokakovostnih olj.
V skledi zmešajte kutinov kis, arašidovo olje, sezamovo olje, rjavi sladkor, gorčico, limonin sok in sojino omako ter premešajte, da se združijo. Začinite s soljo in poprom. Prelijemo v skledo in pokrito shranimo v hladilniku do uporabe.
Piščančje prsi skuhamo v piščančji juhi in ohladimo. Nato narežite na tanke trakove.
Won Tan narežemo na cca 1 cm široke trakove in prepražimo na repičnem olju. V 20 do 30 sekundah bodo zlato rjave barve. Previdno odstranite iz olja in odcedite na kuhinjskem papirju.
Romsko solato natrgajte, sperite z vodo in posušite. Liste po dolžini narežemo na tanke trakove od konice do peclja. Ledeno solato narežite na tanke trakove. Arašide in sezam posušite v ločenih ponvah.
V večjo skledo stresite liste solate s praženimi oreščki in sezamovimi semeni, kolobarje mlade čebule in lističe koriandra. Dodajte trakove piščančjih prsi in preliv. Previdno premešajte. Na koncu položite ocvrte trakove Won Tan, ne da bi jih zlomili.
Po pranju pustite, da se listi solate popolnoma posušijo, sicer se preliv nanje ne bo prijel. Zamrznjeni won toni so na voljo v azijskih trgovinah z živili.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.