Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Neolupljeno peso pečemo v pečici pri 200 stopinjah (cca. 1 uro).
V majhni ponvi počasi zreducirajte sok rdeče pese na približno 1/5 prvotne količine in dodajte balzamični kis črnega ribeza. Ponovno zavremo, pazimo, da ne se ne zažge in odstavimo.
Pečeno peso olupimo in narežemo na kocke, damo v večjo ponev in zavremo z juho.
Ko zavre, zmešajte s potopnim mešalnikom. Dodamo mešanico balzamičnega kisa iz črnega ribeza, pomarančni sok in na koncu smetano. Temeljito premešajte.
Nekaj kosov pečene rdeče pese odstavimo za lepo okrasitev in jih dodamo na krožnik pred juho.
Postrezite vroče, na vsak krožnik dodajte žličko pistacijevega olja in takoj pojejte.
Če nimate časa za peko pese, jo lahko preprosto skuhate. Vendar pa peka naredi okus bolj izrazit.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.