Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Neolupljeno peso pečemo v pečici pri 200 stopinjah (cca. 1 uro).
V majhni ponvi počasi zmanjšajte sok rdeče pese na približno 1/5 prvotne količine in dodajte balzamični kis črnega ribeza. Ponovno zavremo, pazimo, da ne zagori in odstavimo.
Pečeno peso olupimo in narežemo na kocke, damo v večjo ponev in zavremo z juho.
Ko zavre, zmešajte s potopnim mešalnikom. Dodamo mešanico balzamičnega kisa, soka rdeče pese in črnega ribeza, pomarančnega soka in na koncu smetane ter dobro premešamo.
Nekaj kosov pečene rdeče pese odstavimo za lep okras in jih dodamo na krožnik pred juho.
Postrezite vroče, na vsak krožnik dodajte čajno žličko bio lanenega olja in takoj zaužijte.
Če pese nimate časa peči, jo lahko preprosto skuhate surovo. Vendar pa peka naredi okus bolj izrazit.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.