Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
100 g od 150 g rukole blanširamo (damo v vrelo vodo za 1 min., nato ohladimo v ledeni vodi).
Na ta način rukola ohrani svojo svežo zeleno barvo.
V veliki ponvi segrejte maslo in sončnično olje.
Šalotko narežite na trakove in prepražite v mešanici olja/masla, da postane prosojna.
Dodamo kuhan krompir in juho.
Dodamo kuhano blanširano rukolo.
Na kratko premešajte.
Dodamo stepeno smetano, začinimo s soljo in poprom ter še enkrat kratko pretlačimo.
Lososa narežite na velike kose in začinite s soljo, poprom in limonino lupinico. Nato z vseh strani prepražimo na repičnem olju.
Lososa razporedite po jušnem krožniku in prelijte z juho. Na lososa položite ocvrto rukolo in jo pokapajte z 1 čajno žličko lešnikovega olja. V ponvi z malo repičnega olja na kratko prepražimo preostalo rukolo in položimo na lososa.
Repično olje Pödör lahko nadomestite z olivnim ali sončničnim oljem Pödör.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.