Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ena najbolj okusnih različic zajtrka z jajci je omleta. Še bolj okusno in hranljivo postane, ko jajčno zmes obogatimo z lanenim oljem in postrežemo s solato.
Jajca damo v posodo za mešanje s soljo in laneno moko.
Jajca stepamo z vilicami 1-2 minuti.
V približno 20 cm veliko obloženo ponev najprej damo dve žlici repičnega olja in dobro segrejemo. Nato v ponev dodajte polovico jajčne mešanice in zmanjšajte ogenj. Če se vrh ne zgosti enakomerno, ga z leseno lopatico rahlo pomaknemo, da surova masa steče navzdol. Ponovite postopek.
Medtem v posodo za mešanje damo hruškov kis s ščepcem popra, nato dodamo kamelinovo olje.
Mešajte z metlico, dokler se kis in olje ne emulgirata.
Preden omleto postrežete, v preliv stresite špinačo, da se ne strdi.
Izkušnje kažejo, da je omleto bolje peči za eno osebo naenkrat, torej maso pripraviti v dveh delih.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.