Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
V mešalnik dajte moko in sol, nato dodajte dve jajci. Zdaj dodajte mleko in 1 žlico arašidovega olja.
Sestavine temeljito premešajte, dokler ne dobite gladke mase. Testo pustimo počivati na hladnem (priporočamo vsaj pol ure).
V ponvi segrejte žličko arašidovega olja. V vročo ponev vlijemo del testa. Ko se vrh začne strjevati, palačinke obrnemo in pečemo do zlato rjave barve tudi na drugi strani.
V drugi ponvi na srednje močnem ognju karamelizirajte 2 žlici sladkorja.
Dodamo jagode in balzamični kis črnega ribeza. Jagode stresemo v karameliziran sladkor za približno 2 minuti, nato ponev odstavimo z ognja.
Končnim palačinkam dodajte karamelizirane jagode in jih pokapajte z nekaj kapljicami arašidovega olja.
Stisnjeno arašidovo olje daje palačinkam zelo poseben, svilnati okus. Ta recept bo navdušil otroke in sladkosnede.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.