Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Zelenjavni karpačo? Zakaj ne! Nič ni boljšega od svežih aromatičnih poletnih paradižnikov. Vinaigrette, bogato aromatiziran z zelišči, naredi paradižnikov carpaccio kot nepozabno doživetje okusa.
Štirim srednje velikim, zrelim paradižnikom odstranimo pecelj in jih nato z ostrim nožem narežemo na tanke rezine. Rezine paradižnika razdelite na 2 plošči.
Paradižnikov kis nalijte v manjši kozarec, ki ga je mogoče zapreti, z malo soli. Počakajte, da se sol raztopi.
Nato dodamo olja, poper in drobno sesekljano meto, drobnjak in koriander. Zaprite kozarec in močno pretresite, da se sestavine emulgirajo.
Pred serviranjem paradižnik pokapamo z zeliščnim prelivom. Postrezite kot predjed. Namesto koriandra lahko uporabimo tudi peteršilj.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.