Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Radi razvajate goste, a ne marate preživeti ur v kuhinji? S to sladico iz hladno stiskanega, 100 % čistega makovega olja Pödör lahko v samo nekaj trenutkih pričarate čudovito kremo, ki se odlično poda k najrazličnejšemu pečenemu sadju.
Hruške operemo in po dolžini prepolovimo. Odstranite sredico in odrezane površine premažite z limoninim sokom, da ne porjavijo. Hruške potresemo s trsnim sladkorjem in pečemo v pečici pri 200 stopinjah približno 25 minut oziroma dokler se robovi ne začnejo karamelizirati. Pustite, da se ohladi.
Medtem pripravimo kremo. Če želite to narediti, dajte med, sojino mleko pri sobni temperaturi in makovo olje v visoko, ozko mešalno posodo in mešajte v mešalniku nekaj sekund, da postane kremasto, pri čemer ga nenehno premikate gor in dol. Kremo shranimo v hladilniku, dokler ni pripravljena za serviranje. Za serviranje krožnik okrasimo z jabolčnim balzamičnim kisom in nanj položimo pečene hruške. Po hruškah z žličko namažite kremo z makovim oljem. Na koncu drobno potresemo z modrim makom.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.