Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Te pečene paprike, polnjene z rozinami, so pisana in zdrava predjed. Sestavine lahko pripravimo vnaprej, dovolj je, da jih pečemo pred serviranjem.
Pečico segrejte na 250 stopinj. Paprike položimo na pekač, obložen z alu folijo, in pečemo v pečici, da je koža vidno zapečena. Med peko nenehno obračajte, da so na vseh straneh skoraj črne.
Takoj po pečenju paprike damo v plastično vrečko, ki jo je mogoče zapreti, vsaj za 15 minut, nato pa jo zlahka olupimo.
Paprike po dolžini zarežemo, odrežemo 1 cm širok trak, narežemo na kocke in odstavimo za nadev. Skozi to odprtino odstranite sredico paprike.
V ponev damo repično olje in prepražimo drobno sesekljano čebulo, da postane prosojna. Dodajte drobno sesekljan česen, 1/2 čajne žličke soli, origano in svež poper ter pražite 3 do 4 minute.
Kuskus, dušeno čebulo, na kocke narezano papriko, rozine, mandlje in tanko narezane olive damo v večjo skledo ter zmešamo z limetinim sokom, medom, polovico naribanega sira in chia oljem.
Paprike enakomerno nadevamo z mešanico kus kusa in potresemo s preostalim sirom. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190 stopinj 10 minut.
V srednje veliki ponvi zavremo vodo, dodamo kus-kus in pol žličke soli. Kuhamo eno minuto, nato pokrijemo in pustimo počivati 5-6 minut. Na koncu premešamo z vilicami, da postane kus-kus zrnat.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.