Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ta solata je prava antioksidativna bomba. Leča, avokado in sir vsebujejo veliko selena, katerega izkoriščanje podpira preliv s ričkovim oljem, bogat z vitaminom E. Ni samo zdrava, ampak tudi zelo okusna. Posebej aromatičen preliv s pistacijevim oljem, ki se odlično poda k solati iz leče. Zahvaljujoč ričkovemu olju vsebuje preliv dragocene, nenasičene maščobne kisline omega-3.
Lečo skuhamo v slani vodi do al dente in jo odcedimo.
Čebulo tanko narežemo, paradižnik prepolovimo, avokado in sir pa na kocke. Leči dodajte zelenjavo.
Za preliv dajte kis v majhno posodo, ki jo je mogoče zapreti, s ščepcem soli. Stresite, dokler se sol ne raztopi. Nato dodamo gorčico, olja in poper.
Kozarec ponovno zaprite in močno pretresite, da preliv postane kremast. Na koncu prelijte solato s prelivom in dobro premešajte.
V primeru posušene leče jo namočimo 3-4 ure in kuhamo v slani vodi z 1-2 lovorjevima listoma.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.