Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ena od čudovitih poletnih zelenjav je stročji fižol, ki ima čudovit okus tudi v solati. Ta fižolova solata z ribezom postane nekaj prav posebnega s prelivom iz hladno stiskanega, dišečega sezamovega olja.
Fižol operemo, odščipnemo konce in prerežemo na pol.
Blanširajte v vreli vodi 5 do 6 minut, nato sperite v hladni vodi.
Kutinov kis nalijte v tesno zaprt kozarec, dodajte ščepec soli in počakajte, da se sol raztopi. Dodamo olja, sladkor v prahu in sveže mlet poper. Zaprite kozarec in dobro pretresite.
Fižol osušite s čisto kuhinjsko brisačo in ga položite v skledo s pečenim ribezom in sezamovimi semeni. Prelijte s prelivom in nežno premešajte.
Za postrežbo okrasite z listi mete.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.