Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Cvetača je na voljo vse leto. Ne glede na to, ali je pečena cela, kuhan kot cvetke ali ocvrta v rezinah - vedno je dobrega okusa in vsem je všeč. V četrti varianti, pripravljeni s chia semeni in super prelivom, postane nepozabna.
Cvetačo poberemo, operemo in nežno osušimo. Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj razporedimo cvetke, pokapamo z olivnim oljem in postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj. Mešajte vsakih 5 minut.
Ko so cvetovi v notranjosti vidno karamelizirani in mehki, jih potresemo s chia semeni in pečemo še 5 minut (skupaj približno 25 minut).
Sol in kis dajte v tesno zaprt kozarec. Dobro pretresite, dokler se sol ne raztopi.
Dodamo gorčico, med, arganovo in chia olje, kajenski poper in žličko drobno sesekljanega peteršilja.
Ponovno dobro pretresite, dokler sestavine niso kremaste.
Še toplo cvetačo prelijemo z vinaigretom in takoj postrežemo.
Dobro se poda kot priloga k perutnini na žaru, ima pa tudi dober okus.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.