Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ta ribji file iz pečice z pirejem zelene in orehovim oljem je posebna, okusna in celo postavi prijazna praznična jed. Priprava je enostavna, okus pa še toliko boljši. To lahko poskusijo tudi neizkušeni kuharji.
Zeleno olupimo, narežemo na majhne kocke in zavremo z vodo in mlekom. Na majhnem ognju počasi dušimo, da se ne strdi, začinimo s soljo in poprom.
Ko so zelenjavne kocke pečene, jih zmešamo z orehovim oljem do kremaste barve.
Ribo izkoščičimo, olupimo, osušimo, solimo, premažemo z repičnim oljem in premažemo z moko iz tigrovih oreščkov.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj 8 do 9 minut. Postrežemo takoj, ko je riba pečena.
Za serviranje pokapajte z jabolčnim balzamičnim kisom in okrasite s kalčki.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.