Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Mesu odstranimo odvečni loj in ga dobro natremo s soljo in poprom. Segrejte ponev in dodajte žlico olivnega olja. Ko se olje segreje, damo meso v ponev. Popecite na obeh straneh do hrustljavega. Če je mogoče, uporabite ponev iz litega železa z ročajem, odpornim proti vročini, da lahko jagnječjo kračo damo v pečico v tej ponvi.
Ko je meso zlato rjavo, ga vzamemo iz ponve in pustimo počivati, medtem ko zmešamo preostalo olje, rožmarin in dva drobno sesekljana stroka česna. Nato prelijemo z rdečim vinom in kuhamo, dokler alkohol ne izhlapi.
Meso, posejano s tremi drobno narezanimi stroki česna in iglicami rožmarina, damo nazaj v ponev in prelijemo z mesno osnovo. Dodajte svež timijan.
Zavremo in postavimo v pečico, pokrito s pokrovko ali v pekač. Pečemo pri 170°C 2 uri. Nato nepokrito pečemo še 30 minut pri 180 stopinjah, zalijemo z omako in v tem času dvakrat obrnemo meso. Po potrebi začinite s soljo in poprom.
Medtem pripravimo pomarančno gorčično glazuro. V topli ponvi zmešamo rjavi sladkor z jabolčno balzamično gorčico in pomarančnim sokom. Kuhamo, dokler omaka ne doseže konsistence medu.
Jagnječje stegno vzamemo iz pečice, premažemo s pomarančno in gorčično glazuro ter namažemo z rezinami pomaranče in fiksiramo z nagljevimi žbicami. Pečemo še 20 minut na 180 stopinj.
Po pečenju pustimo, da meso počiva na sobni temperaturi 10 minut. To omogoča, da se vlaga enakomerno porazdeli po mesu, zaradi česar je bolj sočno in ga je lažje rezati.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.