Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Klasični recept za pečeno hruško z modrim sirom dobi poseben pomen s svežo solato s hruškovim balzamičnim kisom in orehovim oljem! Hitro pripravljena, okusna in dekorativna solata, ki bo navdušila goste.
Hruške operemo, prerežemo po dolžini in odstranimo sredico. Položimo na pekač, potresemo z modrim sirom in rožmarinom ter pečemo pri 200 stopinjah 15 minut.
Hruškov balzamični kis nalijte v tesno zaprt kozarec in v njem raztopite ščepec soli.
Nato dodamo orehovo olje in malo mletega popra. Zaprite kozarec in dobro pretresite. Preliv je dober, ko so vse sestavine popolnoma premešane.
Solati dodajte 2/3 preliva. Za serviranje položite na solato dve polovici hrušk in jih pokapajte s preostalim prelivom.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.