Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Grah je zelenjava zgodnjega poletja, na voljo je vse leto kot dober zamrznjen izdelek. Kašasti grah z meto, ingverjem in hladno stiskanim oljem pistacije si zasluži naziv kraljice zdravih zelenjavnih prilog, saj je tako okusen.
Piščančja prsa operemo, odstranimo odvečne dele in v vsakega previdno zarežemo manjši žepek.
Solimo, popramo in v vsak žep damo kos sira. Položite na manjši pekač, dodajte malo vode in pokapajte z nekaj repičnega olja. Pečemo pri 180 stopinjah 25 do 30 minut.
Mlado čebulo narežemo na kolobarje in skupaj z grahom kuhamo v malo vode 6-7 minut.
Ingver naribamo, liste mete operemo in limete ožamemo.
Grah damo v blender, dodamo ingver, sok limete, liste mete, smetano in na koncu pistacijevo olje ter mešamo do kremastega.
Za serviranje na krožnik razporedite trak pireja in čez položite meso. V brazde pireja nakapajte nekaj pistacijevega olja. Okrasite s kalčki in polovico češnjevega paradižnika.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.