Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Piščančji ragu z brokolijem in prosom ni le hiter za pripravo, ampak tudi okusen, diši po začimbah, je sočen in tudi zelo zdrav obrok.
Proso dobro operemo in ga rahlo popečemo na žlici repičnega olja.
Ko začne olje pokati, vlijemo 300 ml vode in dodamo ščepec soli. Zavremo, nato zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo 15 minut. Nato odstavimo z ognja in pokrito proso kuhamo še 5 minut na lastni pari.
Piščančja prsa narežemo na majhne kocke.
Potrebovali boste 200 gramov brokolijevih cvetov. V vreli vodi jih kuhamo 5 minut, nato precedimo.
Rdečo čebulo drobno sesekljamo, česen naribamo in skupaj prepražimo na preostalih dveh žlicah repičnega olja. Nato dodamo mesne kocke, ščepec popra, timijan, origano in na koncu še preostalo sol.
Ko se mesne kocke lepo pobelijo, raguju dodamo brokoli, med in pomarančni sok. Enkrat zavrite.
Kuhano proso sesekljamo in dodamo piščančjemu raguju s pomarančnim sokom. Jed pustimo vreti tri do štiri minute. Pečeno je, ko je še sočno in ni suho.
Pred pričnete z uživanjem dodajte dve žlici olja mleka osatov, da bo jed še bolj kremasta.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.