Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ta recept za toplo špargljevo solato s paradižnikom dobi piko na i s hruškovim kisom in oljnim prelivom iz makadamije. Postrezite s paradižnikom in mešano listnato solato. Okusna samostojna jed ali kot priloga k belemu mesu in ribam na žaru.
Zelene šparglje temeljito operemo in odrežemo olesenele dele.
Očiščene šparglje narežemo na 3 cm velike kose in jih blanširamo v vreli slani vodi 3-4 minute, odcedimo in pustimo, da se ohladijo. Na koncu dobro odcedimo.
Paradižnik operemo, odstranimo peclje in na peclju zarežemo križ. Tako pripravljene paradižnike potopite v vrelo vodo za 10-15 sekund. Kožico paradižnika nato zlahka odstranimo.
Pelate razpolovimo, odstranimo semena in meso narežemo na kocke.
Hruškov kis nalijte v kozarec, ki ga je mogoče zapreti, dodajte ščepec soli in počakajte, da se kristalčki soli raztopijo.
Nato dodamo ščepec zdrobljenega popra in na koncu olje makadamije. Temeljito pretresite.
Zelenjavo damo v posodo za mešanje in zmešamo s prelivom. Postrezite takoj.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.