Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Beluga solata iz leče izgleda odlično, je izjemno aromatična in bogata priloga k siru na žaru. Tukaj sir dobi gorčično marinado in ga nato pečemo na žaru.
Belugo lečo operemo in kuhamo v 250 ml vode in malo soli približno 30-40 minut. Pustite, da se ohladi.
Gorčico zmešajte s ščepcem popra, 1-2 ščepcema soli in papriko v prahu ter s tem premažite rezine halloumija.
Rezine sira prepražimo v ponvi na žaru na vročem sončničnem olju.
Kutin kis damo v manjši kozarec, ki ga je mogoče zapreti z malo soli. Počakajte, da se sol raztopi.
Nato dodamo orehovo olje in zdrobljen poper. Zaprite kozarec in močno pretresite, da se sestavine emulgirajo.
Leči dodamo preliv ter pomešamo s sesekljanim peteršiljem in na tanko narezano čebulo ter postrežemo s sirom na žaru.
Lečo pustimo vreti na majhnem ognju. Tekočina za kuhanje zadostuje, če je temperatura kuhanja pravilno nastavljena. Leča je gotova, ko je zunaj hrustljava, znotraj pa kremasta. Če je na koncu še kaj tekočine, jo preprosto odcedite.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.