Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ena izmed najljubših žar sezone so piščančja nabodala, marinirana v medu in gorčici – pripravljena v žar ponvi ali na žaru. K pikantnemu, sladko-kislemu mesu se odlično podata krompir na žaru in majoneza iz hladno stiskanega arašidovega olja.
Piščančja prsa narežemo na kocke. Dodamo sol, poper, med, čili in večino gorčice. Za majonezo odložite majhno žličko gorčice. Premešamo in pustimo v hladilniku 30 minut.
Marinirano meso nabodemo na manjša nabodala. Pred peko na žaru nabodala namočimo v mrzli vodi.
Meso pečemo na žaru do zlato rjave barve. V ponvi prepražimo na dveh žlicah repičnega olja. V marinado za žar dodamo olje.
Opran krompir na žaru položimo na pekač, začinimo s soljo in poprom, dodamo 100 ml vode in 2 žlici repičnega olja. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj s konvekcijskim zrakom, dokler ni hrustljav.
Za majonezo v mešalnik dodamo olja, sojino mleko, ščepec soli, malo mletega popra, pivski balzamični kis, gorčico in česen.
Sestavine mešajte 10-15 sekund, dokler majoneza ne dobi svoje konsistence.
Sestavine za majonezo naj bodo vse enake temperature – po možnosti v hladilniku – sicer ne bo kremasta.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.